Vacature ervaren adviseur ecologie

 

Wie zoeken wij?

Habitus is met enige regelmaat op zoek naar een ervaren adviseur ecologie. Ben jij je aan het oriënteren en kun jij je vinden in het onderstaande profiel, dan komen wij graag in contact met jou.

 

Wat doen wij zoal?

Als ervaren adviseur ecologie richt je je grotendeels op het coördineren van projecten en het controleren van de kwaliteit van de ecologische onderzoeken en rapportages. Hieronder vallen in ieder geval onderzoeken naar vleermuizen, huismus en gierzwaluw. 

 

Naast het uitvoeren van adviseurstaken is er ook ruimte voor het verrichten van ecologisch onderzoek (o.a. vleermuis-, huismus-, of gierzwaluwonderzoek) en om aan nieuwe ideeën te werken. Er is volop ruimte voor eigen inbreng. Een proactieve houding waarbij je actief verbetervoorstellen aandraagt, wordt zeer gewaardeerd. Als je het leuk vindt is er ook de mogelijkheid om minder ervaren collega’s te coachen. Daarnaast zijn er diverse andere rollen beschikbaar op het gebied van ecologische diensten en bedrijfsvoering, daarover vertellen we graag meer tijdens een gesprek.

 

Profielschets

Een ervaren adviseur ecologie kan zijn of haar eigen werk goed organiseren en heeft daarin ook enige flexibiliteit. Daarnaast verwachten wij een gevorderde soortenkennis van meerdere soortgroepen en ervaring met (het beoordelen van) ecologisch onderzoek. Wij stellen de volgende eisen aan deze functie:

 • minimaal 3 jaar werkervaring met het verrichten/beoordelen van ecologisch onderzoek;
 • minimaal hbo-niveau met passende richting (bijv. bos- en natuurbeheer);
 • in bezit van rijbewijs B en de beschikking over een auto;
 • zelfstandige werkhouding en de beschikking over thuiswerkruimte;
 • woonachtig in de Randstad, zie de contactpagina op onze website voor ons primaire werkgebied. 

   

Verder zijn we specifiek op zoek naar de volgende vaardigheden en kennisgebieden:

 • ondernemende houding, hij/zij neemt zelf initiatieven tot verbetering en kwaliteitsborging;
 • sterke communicatieve vaardigheden (o.a. samenwerken, proactief klantcontact en rapporteren);
 • ervaring met InDesign en/of QGis is een pré.

 

Wat bieden wij?

Ben jij de collega die we zoeken? Dan bieden wij jou een kans om een belangrijk onderdeel te worden van Habitus, waarin jouw inbreng het verschil maakt. Het spreekt voor zich dat we je hiervoor passend zullen belonen.

 • Je salaris is afhankelijk van de relevante kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Na een proefperiode van één maand bieden wij je een jaarcontract aan van minimaal 32 uur met intentie tot verlenging én met uitzicht op een vast dienstverband.
 • We ondersteunen je graag in je persoonlijke ontwikkeling met cursussen en een ontwikkelcoach.
 • Je ontvangt een laptop, werkkleding, telefoon- en kilometervergoeding en benodigdheden voor een goede thuiswerkplek.
 • Ook krijg je winstuitkering, thuiswerkvergoeding en een pensioenregeling.

 

Sollicitatieproces en reageren

Momenteel hebben wij geen vacature, maar een open sollicitatie is altijd welkom. Je kunt je motivatiebrief en CV mailen naar [email protected]. Wij proberen dan binnen een week een reactie te sturen op je sollicitatie. Mocht je vragen hebben over deze functie, dan kun je bij voorkeur je vraag mailen naar [email protected]. Op dinsdag kan je telefonisch contact opnemen met Anita Zandvliet via 0172-204060. Bij voortzetting van de sollicitatieprocedure, kunnen wij een oriënterend gesprek met elkaar voeren voor een toekomstige vacature. Dit gesprek kan plaatsvinden bij ons op kantoor in Bodegraven of online.